RECOMANDĂRI PRIVIND MONTAJUL PLACILOR DE MOZAIC DECORATIV HANDMADE CAUTIVE

RECOMANDĂRI PRIVIND MONTAJUL PLACILOR DE MOZAIC DECORATIV HANDMADE CAUTIVE

Mozaicul trebuie montat doar cu firma autorizata si personal calificat.

 

1- Pregătirea suprafeței:

Este esențial ca suprafața să fie bine pregătită, deoarece acest lucru poate afecta rezultatul final:

- Eliminati murdăria și reziduurile de praf, grăsimi etc;
- Asigurati-va că baza este stabilă;
- Asigurați-vă că suprafața este perfect plana. Dacă se găsesc variații mai mari de 3 mm, se recomandă aplicarea unui strat autonivelant;
- Asigurați-vă că suprafața este uscată, cu un grad de umiditate de maximum 3%.

 

2- Amplasarea

Este important să aveți în vedere mai mulți factori înainte de a începe să puneți acest material, de exemplu, aranjamentul pentru a evita taierea mozaicul.
Pentru a așeza mozaicul, recomandăm folosirea adezivului pe bază de ciment de înaltă calitate, în special  potrivite pentru montarea mozaicului de sticla.
Cu un dispozitiv pentru chituire, utilizați marginea dreptunghiulară pentru a răspândi uniform adezivul pe perete. Este important să nu aplicați adezivul pe o zonă prea mare, altfel se poate usca.
Tratați bucatile de mozaic cu atenție, datorită faptului că ele pot conține elemente sensibile, cum ar fi cristal, aluminiu sau portiuni pictate manual.  Toate piesele așezate trebuie să fie perfect curate și fără urme și praf.
Materialul pentru chituire trebuie să fie pregătit conform instrucțiunilor producătorului pentru a obține o compozitie netedă, cremoasă, fără bulgări sau bule de aer. Indepărtați excesul de material, eliminând toate reziduurile cu un burete sau o cârpă moale înainte de a se usca. Este importanta efectuarea aceastei operațiuni de două ori pentru a asigura o curățenie perfectă.
Mozaicul se curata doar cu apa si detergenti neutri pentru a nu afecta vopselurile pictate manual.
 Produsele abrazive și alcaline nu trebuie utilizate pentru îndepărtarea rămășițelor materialelor de lucru.

 

3- Curățarea

Curățarea de rutină se efectuează cu apa si detergenți neutri. Apoi utilizați o cârpă curată și moale pentru a evita zgârierea și decolorarea vopselei. În plus, se recomandă aplicarea unui tratament pentru marmură pe sticla mozaicuri cel puțin o dată pe an.

Note:

Materialul se foloseste de preferat doar pentru placarea peretilor. Mozaicul decorativ Cautive este realizat manual, iar variațiile de grosime și culoare sunt caracteristice acestuia. Este recomandata verificarea pieselor înainte de a fi așezate.

Inapoi la blog